Сашо Србиноски го објавува списокот на повикани ракометарки и ракометари за собир за подготовки за претстојното ЕП за ракомет на песок во Полска

Сашо Србиноски го објавува списокот на повикани ракометарки и ракометари за собир за подготовки за претстојното ЕП за ракомет на песок во Полска

Тренерот на женската и машката репрезентација на ракомет на песок, г-дин Сашо Србиноски го објавува списокот на повикани ракометарки и ракометари за собир за подготовки за претстојното ЕП што ќе се одржи во градот Старе Јаблонки – Полска во период од 02-07 јули 2019, а ќе учествуваат 20 репрезентации во машка и во женска конкуренција.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРИ И РАКОМЕТАРКИ

Женска репрезентација распоред на натпревари :

2 јули, 12:45 часот, Русија – Македонија
2 јули, 15:45 часот, Германија – Македонија
3 јули, 10:15 часот, Македонија – Данска
3 јули, 13:15 часот, Македонија – Украина

Машка репрезентација распоред на натпревари :

2 јули, 14:15 часот, Украина – Македонија
2 јули, 17:15 часот, Италија – Македонија
3 јули, 11:45 часот, Македонија – Хрватска
3 јули, 14:45 часот, Македонија – Швајцарија

Собирот е закажан на ден 19.06.2019 (среда) во Хотел Континентал со почеток во 13:00 часот.

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,