Пријавување за учество во Супер Лига (Машка и Женска лига) – Сезона 2019/2020

Пријавување за учество во Супер Лига (Машка и Женска лига) – Сезона 2019/2020

Почитувани,

Ве известуваме дека рокот за пријвавање на екипи во Супер Лига во машка и женска конкуренција е до 30.06.2019 (недела).

Од одржаната конференција на клубовите од машка и женска ракометна лига на ден 19.06.2019, беше договорено и едногласно усвоено од сите клубови во двете конкуренции, рокот за пријавување да биде од 20.06 до 30.06.2019 година.

Потребни документи за пријава во Супер Лига (Мажи и Жени) за сезона 2019/2020

  • Пријава за учество во лига со потпис и печат од овластено лице на клубот
  • Решение за вршење дејност спорт издадено од Агенција за млади и спорт
  • Тековна состојба од централен регистар, не постара од 6 месеци

Комесар за натревари

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,