Информација за јавност

Информација за јавност

Почитувани спортски пријатели,

Ве информираме дека со мнозинство гласови на Управниот Одбор на Ракометната Федерација, согласно Член 35 од Статутот поради итност на донесување на одлука согласно Член 3 точка 11 “Одлука без присуство” од Законот за здружение и фондации (Сл. весник на РМ бр. 52 од 16.04.2010 год.) ги усвои следниве одлуки:

1. Назначување на г-дин Левче Китески на функцијата Директор на машки и женски ракометни репрепрезнтации при РФМ.

2. Назначување на г-дин Гино Стрезовски на функцијата Стручен советник на селекторот во женски репрезентации.

3. Назначување на г-дин Димитар Митревски на функцијата координатор на машки ракометни репрезентации.

4. Назначување на г-дин Ѓорѓе Војновиќ , Главен Извршен директор на Триглав Осигурување АД Скопје, за нов член на Управен Одбор на РФМ.

5. Назначување на др. Билал Суџубаши , Генерален Извршен директор на Халкбанк АД Скопје, за нов член на Управен Одбор на РФМ.

 Донесените Одлуки ќе бидат верификувани на следниот управен одбор.

Со почит,

Ракометна Федерација на Македонија

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,