Македонија во потесен избор за домаќин на СП за кадети и младинци во 2019

Македонија во потесен избор за домаќин на СП за кадети и младинци во 2019

На следниот Конгрес на ИХФ што ќе се одржи на почетокот на јуни, Македонија ќе биде во потесниот избор за домаќин на машките СП за кадети и младинци.

РФМ испрати апликација, и се најде во конкуренција со Хрватска и Шпанија во избор за домаќин.

За машкото СП до 19 години, покрај Македонија ривал ни е Хрватска, а за домаќини за машкото младинко, до 21 годиниа кандидати е и Шпанија.

На истиот Конгрес ќе се доделува и организацијата за домаќин на СП за кадетки (до 18 години) во 2018 година, и за младинки (до 20 години) во 2018 година.. Кадидати се: Полска и Словачка (кадетки) и Унгарија и Полска (младинки)

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,