Едукација на тренери согласно РИНК конвенција

Едукација на тренери согласно РИНК конвенција

Согласно принципите и стандардите на РИНК Конвенцијата, започнува едукацијата на ракометни тренери. Едукацијата е задолжителна за стекнување категории на оние тренери кои немаат соодветно високо образование и тренерски стаж.
Едукацијата ќе се одвива во повеќе последователни фази преку курсеви (теоретски и практичен дел). Со континуирана едукација и усогласена  програма во теоретскиот и практичниот дел на ракометните тренери ќе им биде овозможено стекнување категории согласно РИНК Конвенцијата.
Во прилог известување за 1 дел од 1 модул

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,