Извлечени редните броеви за Женска Лига и Прва Лига мажи

Денес во просториите на РФМ се одржа извлекувањето на редните броеви за одредување на редоследот на натрпреварите во Женска Лига и Прва Лига мажи за натпреварувачка сезона 2021/2022. Женска Лига група...

РФМ со посебна благодарност до супер амбасадорите на Македонскиот спорт Начевски и Николов

Високо почитувани во светските ракометни кругови, македонските ракометните судии и делегати претставуваат посебна додадена вредност на македонскиот ракомет. Нивната постојана вклученост во врвот на меѓународните натпреварувања е доказ за...

Последни Вести

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените нормативни акти на РФМ и позитивните законски прописи кои третираат материја надлежност

Новости поврзани со репрезентацијата

Последни новости за клубовите

Табели